Focaccia

Reteta de preparare pentru Focaccia

Ingrediente
- 700g faina alba (calitate 00 – dispoibila
în magagazine si supermarket-uri)
- 300g faina fina de gris
- 1.5 linguri de sare
- 40g drojdie
- 500ml apa
- 100ml ulei de masline
- rozmarin proaspat
- piper roz boabe
- sare gema - piper negru
- unt pentru tava de copt

Preparare
Amestecati drojdia cu apa.
Amestecati faina, grisul, sarea, uleiul de masline cu apa.

Framântati timp de 10 minute pâna când obtineti un aluat omogen.
Puneti aluatul într-un vas si acoperiti vasul cu o folie.

Puneti vasul în cuptor pe tava de copt la nivelul 2.
Porniti setarea “Low Temperature” la 40°C.

Lasati coca sa dospeasca pentru 45 de mnute (întoarceti coca dupa circa 20 de minute).
Framântati coca pentru inca un minut, apio întindeti-o pe o tava de copt unsa în prealabil cu unt.

Întindeti cu o pensula peste focaccia putin ulei de masline. Lasati focaccia sa mai dospeasca în cuptor la 40°C pentru înca 20-25 minute. Faceti niste gauri în focaccia cu degetul aratator.
Înfigeti în gauri vârfuri de rozmarin. Presarati cimbru, sare gema si piper roz.

Presarati piper negru macinat proaspat. Introduceti tava la cuptor la nivelul 2 si porniti setarea “Pizza”.

Lasati focaccia sa se raceasca putin înainte de a o servi.


Termeni si conditii Confidentialitate ANPC