Miel Umplut cu Compot de Vinete

Reteta de preparare pentru Miel Umplut cu Compot de Vinete

Ingrediente
- 1 pulp? de miel dezosat?
- 2 vinete - 2 cepe mari
- 100ml ro?ii purée
- 3 c?p?tâni de usturoi
- 2 felii de pâine
- p?trunjel
- sare, piper, cimbru
- ulei de m?sline - 1 ou
- 1 morcov - 1 cep? mare

Preparare
Înc?lziti cuptorul pe setarea “multilevel” la 180°C.
Puneti vinetele pe tava de copt la nivelul 2.

Coaceti timp de 30 de minute.
Opriti cuptorul, scoateti din cuptor vinetele, decojiti-le si puneti pulpa deoparte. Tocati o ceap? si un c?tel de usturoi si pr?jiti-le în ulei de masline.

Ad?ugati pulpa de vinete si tineti la foc mic 5 minute în timp ce amestecati continuu. Ad?ugati rosiile si tineti în continuare la foc înc? 10 minute p?nâ când veti obtine o compozitie fin?. Condimentati si ad?uga?i cimbrul si p?trunjel. Amestecati piureeul cu oul si cu cele dou? felii de pâine.

L?sati deoparte. Puneti carnea de miel pe suprafata de lucru. Condimentati si intindeti peste carne piureeul. Rulati carnea de miel si legati-o cu o sfoar?. Puneti ruloul într-o caserol? pentru copt.

Ad?ugati morcovul si cele dou? c?p?tâni de usturoi tocate pe l?ng? carnea de miel. Coaceti la cuptor pe setarea automat? “meat”.

Când este gata, acoperiti carnea de miel cu folie de aluminiu în timp ce preg?titi sosul din legumele r?mase în caserol?.




Termeni si conditii Confidentialitate ANPC