Ossobuco

Reteta de preparare pentru Ossobuco

Ingrediente
- 6 gambe de vitel, taiate gros
- 3 cepe
- 3 catei de usturoi
- 1 lingur? de fain?
- 500ml vin alb
- 500ml rosii pasate
- 1 portocal?
- 1 l?mâie
- Ulei de m?sline
- Sare, piper, cimbru
- Parmezan

Preparare
Folositi o r?z?toare pentru l?mâie si portocal?, fiind siguri c? evitati pulpa. Fierbeti cojile rase in ap? pentru câteva minute.

Pr?jiti în ulei de m?sline buc?tile de vitel folosind o tigaie de inox. Ad?ugati ceapa si usturoiul tocate si tineti-le la foc câteva minute.

Ad?uati f?ina amestecând cu o spatul? în asa fel încât s? nu se ard?. Ad?uati vinul si rosiile pasate continuând s? amestecati.

Ad?uati sare, piper, cimbru si cojile de portocal? si l?mâie.
Puneti totul la fiert. Acoperiti cu un capac oala, si introduceti la cuptor pe nuvelul 2. Folosind set?rile pentru “multi-level” la 180°C tineti la cuptor timp de 2 ore. Dac? este necesar, ad?ugati sare dup? gust.

Serviti cu felii subtiri de Parmezan.

Termeni si conditii Confidentialitate ANPC