Paine Integrala

Reteta de preparare pentru Paine Integrala

Ingrediente
- 600g f?in? alb? (calitate 00 – dispoibil? în magagazine si supermarket-uri)
- 400g f?in? integral?
- 15g sare
- 600ml ap?
- 40g drojdie
- o cantitate suficient? de seminte (seminte de floarea soarelui, fulgi de ov?z, etc.)

Preparare
Amestecati drojdia cu ap?. Puneti într-un bol cele dou? tipuri de f?in?, sarea si apa, si amestecati folosindu-v? de un mixer electric (de preferat cu palete pentru aluat). Amestecati timp de 5 minute pe viteza mic?, _apoi pentru 10 minute comutati pe o vitez? mai mare. Puneti aluatul într-un bol si acoperiti-l cu folie.

Puneti vasul în cuptor pe tava de copt la nivelul 2 si porniti setarea “Low Temperature” la 40°C.
L?sati coca s? dospeasc? pentru 45 de mnute (întoarceti coca dup? circa 20 de minute).

Scoateti coca din cuptor si fr?m?ntati-o usor înc? putin.
Ungeti cu unt trei forme de pâine. Împ?rtiti coca în trei p?rti, câte una pentru fiecare form?, apoi l?sati coca în forme timp de 15 minute.

Întindeti ap? peste pâinile din forme cu o pensul? si pres?rati seminte peste ele.
Puneti formele în cuptor la nivelul 2.
Introduceti în cuptor pe nivelul 5 o alt? oal? cu 100 ml cu ap? rece.
Închideti cuptorul si porniti-l pe setarea automat? “Bread”.

Dup? ce s-au copt, scoateti pâinile din forme, si l?sati-le s? se r?ceasc? pe un gr?tar de lemn.


Termeni si conditii Confidentialitate ANPC