Paini Mini Pretzel

Reteta de preparare pentru Paini Mini Pretzel

Ingrediente
- 500g f?in? alb? (calitate 00 – dispoibil? în magagazine si supermarket-uri)
- 10g sare
- 15g zah?r
- 50g untur?
- 10g ddrojdie pentru pâine
- 250ml ap? rece
- sare gem?
- bicarbonat de sodiu

Preparare
Amestecati drojdia cu ap?. Puneti într-un bol f?ina, sarea, zah?rul, untura si ad?ugati ap?.
Amestecati pân? la omogenizare. Fr?mântati timp de 10 minute.

Puneti aluatul într-un bol si acoperiti-l cu folie.
Puneti vasul în cuptor pe tava de copt la nivelul 2 si porniti setarea “Low Temperature” la 40°C.

L?sati coca s? dospeasc? pentru 45 de mnute (întoarceti coca dup? circa 20 de minute).
Dup? ce timpul s-a scurs, fr?mântati iar?si aluatul timp de un minut si împ?rtiti-l în 6 portii de forme ovale.

Puneti pâinile pe o tav? pentru copt pe care o acoperiti cu pergament pentru copt
L?sati-le pe tav? timp de 10 minute.

Între timp, diluati bicarbonatul de sodiuîn putin? ap? si ungeti cu o pensul? peste fiecare p?ine.
Faceti câteva incizii în pâini si pres?rati peste ele sare gem?. Introduceti tava la cuptor pe nivelul 2.

Puneti la cuptor o a doua tav? pe nivelul 5. Turnati in aceasta cu atentie 100 ml de ap? rece. Porniti cuptorul pe setarea automat? “bread”.
Când pâinile sunt gata, scoateti-le din cuptor si l?sati-le s? se r?ceasc? pe un gr?tar de lemn.

T?iati pâinile pe lung, si umpleti cu brânz? la alegere si seminte de chimion.


Termeni si conditii Confidentialitate ANPC