Pizza cu Gorgonzola si Praz

Reteta de preparare pentru Pizza cu Gorgonzola si Praz

Ingrediente
Aluatul pentru Pizza
- 300g f?in? alb? (calitate 00 – dispoibil? în magagazine si supermarket-uri)
- 5g (1lingur?) de sare - 1 linguritâ de zah?r
- 2 linguri de ulei de m?sline
- 150ml ap? cald? (dar nu fierbinte)
- 10g drojdie

Topping
- 2 praji - 30g de unt - Cimbru - Sare si piper - 2 linguri de sm?nt?n?
- 120g de brânz? gorgonzola - 50g sunc? afumat? t?iat? cubulete

Preparare
Amestecati f?ina, sarea, zah?rul si uleiul de m?sline intr-un vas mare.
Amestecati drojdia cu ap? si ad?ugati-o peste restul compozitiei în vasul mare.

Amestecati si fr?mântati timp de c?teva minute. L?sati apoi aluatul la dospit în vas (acoperiti vasul cu folie sau cu un prosop de tifon) pân? când îsi dubleaz? m?rimea. Sp?lati si t?iati prajii în felii subtiri.

Topiti untul într-o tigaie unde pr?jiti prazul timp de 5 minute. Ad?ugati sare si sm?nt?n?, dup? care mai tineti la foc înc? 5 miute, apoi l?sati-le deoparte.

Întindeti aluatul de pizza pân? când va avea 5mm in grosime.
Puneti blatul de pizza într-o tav? de copt uns? înainte cu unt.

Puneti pe deasupra prazul si pres?rati cubuletele de sunca afumat?.
Pres?rati cimbru si buc?tele de gorgonzola.

Coaceti la cuptor pe nivelul 2 pe setarea “Pizza”. Serviti fierbinte.

Termeni si conditii Confidentialitate ANPC