Pui la Cuptor cu Miere si Sofran

Reteta de preparare pentru Pui la Cuptor cu Miere si Sofran

Ingrediente
- 1 pui mare, preg?tit pentru rotisor
- 2 c?tei de usturoi
- 1 cimbru proasp?t
- 1 morcov
- 1 ceap?
- 1 praf de sofran
- 1 lingur? de miere
- zeama de la o l?mâie
- sare si piper
- 3 linguri de ulei de m?sline

Preparare
Condimentati interiorul puiului si introduceti un c?tel de usturoi si cimbru proasp?t.

Legati apoi puiul cu sfoar?.
Într-un vas, amestecati uleiul de m?sline, sofranul, zeama de l?mâie, mierea , sarea si piperul.

Utilizati o pensul? pentru a unge tot puiul cu amestecul obtinut. Puneti puiul întro caserol? pentru copt.

Ad?ugati morcovul si ceapa tocate impreun? cu restul de usturoi l?ng? pui. Puneti la cuptor caserola la nivelul 1 si porniti setarea automat? “meat”.

Când puiul este gata, amestecati legumele din caserol? cu sup? de pui pentru a obtine un sos.

Termeni si conditii Confidentialitate ANPC