Tarta de Mere cu Stafide

Reteta de preparare pentru Tarta de Mere cu Stafide

Ingrediente
- 200g foietaj
- 6 mere
- 30g unt
- 200g zah?r
- Zeama de la o l?mâie
- 250ml smântât? dulce (485 gr?simi)
- 3 linguri cu rom negru
- 1 lingur? cu f?in? de porumb
- 100g stafide
- 1 ou

Preparare
Puneti stafidele intr-un bol si turnati romul peste ele. Cur?tati merele de coaj? si taiati-le cuburi de dimensiuni medii.
Intr-o tav? us? cu unt, rumeniti cuburile de mere (f?r? a le cooace), apoi l?sati-le deoparte.

Puneti zah?rul într-o oal?, ad?ugati ap? (aprox. 50 ml), zeama de la o l?mâie, si fierbeti pân? la o caramelizare usoar?. Opriti focul si ad?ugati smântâna putin câte putin, pân? când obtineti un caramel catifelat (puteti face acest lucru si la foc foarte mic).
Odat? ce compozitia s-a r?cit, ad?ugati romul, stafidele si cuburile de mere.

Acum, ad?ugati f?ina de porumb si amestecati bine. Turnati compozitia obtinut? într-o form? de tart?, sau o form? adânc?. Rulati foietajul peste tart?.

Pentru a fi mai siguri c? foietajul se lipeste peste tart? intindeti cu o pensul? un ou b?tut pe deasupra. L?sati la rece 30 de minute. Preînc?lziti cuporul la 200°C pe setarea “multifunction”.

Coaceti la nivelul 2 pentru aproximativ 40 de minute. Serviti tarta cald?.


Termeni si conditii Confidentialitate ANPC